CYPE 3D + CYPE Connect

CYPE3DCYPECONNECT
Adaugă un Review

Comenzi telefonice

0788 888 888

0799 999 999

6,000.00
Preț cu TVA: 7,140.00
In stoc
+

CYPE 3D: Putere, eficienta si productivitate pentru structuri din otel, lemn, aluminiu si beton

Analiza fara limita de elemente si noduri

Unul dintre cele mai mari beneficii ale programului este posibilitatea modelarii de noduri si bare nelimitate, permitandu-va sa va bucurati si sa utilizati o putere de calcul mai mare. Permite utilizarea mai multor nuclee eficientizand astfel timpul si capacitatea de analiza.

Productivitate ridicata

CYPE 3D permite calculul, dimensionarea si detalierea unei varietati de elemente: elemente de tip bara din otel, beton, lemn sau aluminiu precum si a fundatiilor izolate. Programul are si functia de optimizare a consumului pentru elemente din otel, lemn sau aluminiu. Productivitatea consta in sincronizarea partii de calcul cu partea de generare a planselor de executie. Pe partea de metal, programul calculeaza si genereaza detalii de executie pentru imbinari sudate sau cu suruburi care se pot exporta in format dwg.

Versatilitate. Integrarea cu CYPECAD

Un avantaj important il reprezinta posibilitatea de a importa structura realizata in CYPE 3D in CYPECAD, astfel cele 2 programe pot lucra impreuna, oferind astfel o experienta completa in lucrul proiectelor complexe mixte otel – beton sau lemn – beton, de exemplu: structuri din beton armat care fie au o sarpanta metalica sau din lemn, fie vorbim despre o pergola atasata unei structuri din zidarie.

Planse de executie detaliate 

Puteti exporta in format dwg/dxf la scara dorita. Plansele se pot printa si din CYPE 3D. Plansele se pot pregati in conformitate cu rezultatele pe care doriti sa le obtineti in urma analizei si dimensionarii tuturor elementelor si reflecta in detaliu alegerile si optimizarile pe care doriti sa le faceti proiectului. Aici vorbim de asemenea de posibilitatea de a exporta in format dwg detaliile de imbinari la nivel de executie, dintr-o biblioteca generoasa de tipuri de imbinari pe care CYPE 3D le poate rezolva. Fiecarei imbinari ii este atasat calculul detaliat conform Eurocode 3 astfel incat fiecare articol din normativ poate fi verificat.

Rapoarte si extrase detaliate

Puteti sa obtineti rapoarte si extrase detaliate. De asemenea puteti exporta in formate editabile (docx, pdf) breviarele de calcul, astfel incat sa le integrati in modul dumneavoastra de lucru. 

CYPECAD and CYPE 3D sunt conectate prin Integrated 3D structures, modul prezent in CYPECAD.

CYPECAD, Integrated 3D structures si CYPE 3D permit exportul structurii analizate si dimensionate catre Tekla Structures.

 


CYPE Connect: Noua aplicatie CYPE pentru imbinari complexe

CYPE Connect este noua aplicatie CYPE pentru modelarea și analiza imbinarilor complexe ale structurilor metalice folosind metoda elementului finit. Aceasta aplicatie, pe langa posibilitatea de a importa modele BIM in format IFC, este capabil sa importe forte care apar în nodurile structurii proiectate in analize efectuate anterior in alte faze ale proiectului.

CYPE Connect importa nodurile structurilor metalice din modelele BIM gazduite pe platforma BIMserver.center. Incepand cu versiunea 2021.f, utilizatorii CYPECAD, CYPE 3D au posibilitatea de a genera aceste modele de proiectare într-un proiect BIM, catre care exporta, împreuna cu alte date, fortele din noduri, astfel incat sa poata fi utilizate pentru proiectarea îmbinarilor in CYPE Connect Steel. De asemenea, programul oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea noduri definite de utilizator. Pe baza secțiunilor utilizate în îmbinari, utilizatorii pot modela fiecare componenta care defineste conexiunea (placi, suruburi, suduri, rigidizari etc.) si pot efectua analize si verificari.

Toate elementele definite in timpul modelarii pot fi analizate utilizand motorul de calcul OpenSees, iar rezultatele lor pot fi verificate utilizand normativul Eurocode 3.

După ce imbinarea a fost definita, putem efectua analiza si verificarea, pentru care avem următoarele optiuni in „Analysis”:

-        Generation from a BIM model:Această optiune va fi disponibila atunci când modelul a fost creat dintr-un model BIM cu eforturile exportate din CYPECAD sau CYPE 3D. Cu aceasta optiune, vor fi generate cazuri de încarcare și încarcarile sectiunilor implicate in imbinare. Aceasta optiune ofera utilizatorilor posibilitatea de a filtra combinatiile de forte care vor fi examinate si ofera utilizatorilor sansa de a filtra combinatiile de forte care vor fi examinate. Nu toate combinatiile de forțe au valori semnificative, de aceea se poate recomanda filtrarea numarului de combinatii de importat. In mod implicit, este oferit un filtru pentru fiecare dintre cele sase forte.

 

 

-        Analysis:Făcând clic pe butonul „Analysis”, va incepe analiza starii de eforturi si verificarea imbinarii. Prima data cand executam analiza, versiunea implementata a OpenSees© va fi instalata automat.

 

-        Interpretarea rezultatelor:

 

1.    Maximum usage coefficient: Cu aceasta selectie, elementele sunt desenate intr-o culoare care depinde de procentul lor de utilizare. Scara de culori este afisata sub vizualizarea 3D a conexiunii. Cand faceti clic pe elementul unei conexiuni, verificarile sale sunt afisate in partea dreapta. Cand faceti clic pe un spatiu liber din vizualizarea 3D, sunt afisate toate verificarile. In partea dreapta, in partea superioara a verificarilor, este afisat un tabel cu utilizarile maxime in functie de tipul elementului. Pentru suduri, se verifica rezistenta sudurilor. Pentru suruburi, programul verifica distanta pana la margini si distanta dintre suruburi, rezistenta la intindere, rezistenta la forfecare si interactiunea dintre forfecare si intindere. La suruburile precomprimate, se verifica si rezistenta la alunecare.


2. Tensiunile Von Mises: Cu aceasta optiune, elementele sunt afisate cu discretizarea lor. Prin apasarea oricarui shell, doar rezultatele acelui shell vor fi afisate intr-un dialog.

3. Equivalent Von Mises deformation

Cu aceasta optiune sunt reprezentate hartile de contur „Deformare echivalenta Von Mises”.


4. Displacements

Cu aceasta optiune, valorile deplasarii sunt afisate in vizualizarea modelului analitic al imbinarii.


Instalare

Puteti instala acest program in varianta de evaluare valabil 30 de zile, de pe acest link:https://bimserver.center/en/store, unde puteti cauta si descarca "CYPE Connect".

Link-uri:

https://www.youtube.com/watch?v=uFwiXnJX7XE

https://bimserver.center/en/store

CYPE 3D + CYPE Connect
CYPE 3D + CYPE Connect

Pentru a descărca demo gratuit, vă rugăm completați formularul de mai jos:

Descarcă demo gratuit

Testimoniale